Mikler Roland parádéval, Bánhidi Bence világklasszis teljesítményével és csodálatos második félidei játékkal ment tovább a magyar csapat! Portugália, Norvégia, Szlovénia, Svédország lesz az ellenfelünk, és amiről álmodni sem mertünk, harcolhatunk az olimpiáért.

 A mérkőzés előtt a magyar csapat egy döntetlennel is kiegyezett volna, azonban minden várakozást felülmúltak játékosaink.  Győzelmével középdöntőbe jutott a magyar alakulat, a vb címvédő Dánia azonban kiesett, akikkel korábban döntetlent játszott a magyar csapat. Csoportunkból Izland szintén továbbjutott.

 Ami pedig külön büszkeség számunkra, hogy az egykori válogatott kézilabdázó, Nagy László a kispadon foglalt helyet és biztatta csapatot, mint a magyar válogatott szakmai stábjának tagja. Nagy László immáron többéve dolgozik együtt cégünkkel, mint a Carboland hőszigetelés reklámarca. Ezúton gratulálunk a csapatnak és Nagy Lászlónak is és további sok sikert kívánunk!

Magyarország–Izland 24-18 (9-12), Malmö, v.: Marin, García (spanyolok). lövések/gólok: 40/24, illetve 43/18, gólok hétméteresből: 3/1, illetve 4/0, kiállítások: 8, illetve 8 perc, Magyarország: Mikler – Hornyák 1, Máthé, Sipos, Bánhidi 8, Ligetvári 1, Győri 3, cserék: Szita 4, Bóka 4,Balogh Zs. 2, Rosta, Nagy B. 1, szövetségi kapitány: Gulyás István

 Hajrá Magyarok!

Ünnepélyes keretek között avatta fel csütörtök délután a Bodrogi Bau Kft. az ország legmodernebb polisztirol hőszigetelő gyárát Szegeden. A fejlesztésnek köszönhetően nagyobb kapacitással tudnak majd működni, de a környezet védelmét is szem előtt tartják.

 

 Mint Bodrogi Ferenc kiemelte, nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett cégük a mai napon, hiszen a Carboland gyártóegységüknek technológiai bővítésére, fejlesztésére, illetve két csarnoképülettel történő bővítése valósult meg.

  – Szerencsések voltunk, hiszen ehhez az elképzelésünkhöz, fejlesztésünkhöz sikerült GINOP támogatást elnyerni az Európai Uniótól, illetve a magyar államtól, ennek mértékbe megközelítette az 500 millió forintot, és ezzel együtt tudtuk megvalósítani a több mint egymilliárdos beruházásunkat – mondta el az ügyvezető-igazgató. Mint rámutatott, ennek eredményeképp bővítették a kapacitásukat, amely a támogatásnak a célja is volt, továbbá még magasabb minőségű terméket tudnak ezáltal előállítani.

– Ehhez kapcsolódóan a munkaerő- és létszám-fejlesztésünk már két évvel ezelőtt megvalósítottuk, hiszen akkor valósult meg az első üteme az elképzelésünknek, és akkor indítottuk el Szegeden az EPS hőszigetelőanyag-gyártásunkat. A mostani technológiával egy nagyon magas automatizálással, robotizált technológiával tudunk jóval nagyobb kapacitást produkálni, mint korábban – közölte.

 A sajtó érdeklődésére Bodrogi Ferenc elmondta, a termékeket Magyarország egész területén értékesítik, viszont – mint rámutatott – érzékeny a logisztikára, hogy milyen messze szállítják, így az is egy nagy kihívás volt számukra, hogy az országon belül bárhova el tudják juttatni ezeket a termékeket.

Az EPS polisztirol termékeket ajánljuk homlokzati hőszigetelésekre, padlószigetelésre, födémszigetelésre, lapostető lejtésképző hőszigetelésére, dilatációra, beton áttörések kirekesztésére, könnyű betonok adalékaként stb..

 – Felmerülhet az a kérdés is, hogy vajon miért kezdtünk el Szegeden EPS hőszigetelést gyártani? Én úgy gondolom, hogy felelősségünk és kötelességünk odafigyelni a környezetünkre, óvni, védeni a Földünket, és ez az általános, vagy ez a messze nyúló gondolat vezetett bennünket oda, hogy foglalkozzunk többet a hőszigeteléssel, hiszen ez egy olyan passzív hővédelmet jelent, amely következtében kevesebb energiafelhasználásra van szükség, akár a hűtésnél, akár a fűtésnél. Túl azon, hogy az otthonokat melegebbé és komfortosabbá teszi, így kevesebb lesz a károsanyag-kibocsátás és így a következő generációknak, a fiainknak, unokáinknak nyugodt lelkiismerettel adhatjuk tovább a stafétát, a zöld, üde Földünket – hangsúlyozta az ügyvezető-igazgató.

A negyvenezer négyzetméteres szegedi telephelyen elhelyezkedő gyártócsarnok avatóünnepségén Nagy László, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes magyar válogatott kézilabdázó, a Carboland hivatalos arca is részt vett, aki örömét fejezte ki a megvalósult fejlesztés kapcsán.

 Az est háziasszonya Kiss Ramóna

 • A szalagvágás résztvevői:
 • Nagy László- Veszprém sportigazgatója, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség férfi szakágért felelős alelnöke
 • Nagy Sándor- Szeged Megyei Jogú Város városfejlesztési alpolgármestere
 • Bodrogi Ferenc- Bodrogi Bau Kft. tulajdonos, ügyvezető igazgató
 • Bodroginé Kókai Gyöngy- Bodrogi Bau Kft. tulajdonos, stratégiai igazgató
 • Ifj. Bodrogi Ferenc- Bodrogi Bau Kft. tulajdonos, kivitelezés vezető
 • Bodroginé Tímár Klára- Bodrogi Bau Kft. marketing vezető
 • Bodrogi Lilla- Ifj. Bodrogi Ferenc és Bodroginé Tímár Klára gyermeke
 • Bodrogi Csaba- Bodrogi Bau Kft. tulajdonos, kereskedelmi igazgató
 • Bodrogi Benedek Csaba- Bodrogi Csaba gyermeke
 • Kocsis Ferenc- Carboland gyáregység vezető
 • Czimmermann András- gyártás kereskedelmi igazgató
 • Hadar Attila- gyárigazgató

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város nevében gratulált és kifejtette milyen fontos a hagyomány és a megújulás, melyet egy kivitelező, kereskedő cég a gyártás fejlesztésével valósít meg. Szeged Megyei Jogú Város egyik célja, hogy a legzöldebb, legegészségesebb magyar nagyváros legyen, ennek érdekében a panelépületek ¾-ét már hőszigetelték. Szegeden jó élni, jó vállalkozni, alkalmas helyszín a fejlesztések megvalósítására, kutatásfejlesztéssel.

Kondé Lajos a Fogadalmi templom plébánosa átadta Ferenc Pápa apostoli áldását a gyárra és a családra egyaránt. Útmutatást adott arra, hogy a teremtett világot védeni és óvni kell!

 

 

Immáron 23. alkalommal rendezték meg a Tiszai Halászléfesztivált Szegeden, a Rakparton. Ezzel párhuzamosan pedig a Partfürdőn, halászléfőző versenyt, ahol a legnagyobb Csongrád megyei vállalkozásokkal találkozhatnak a kilátogatók. Cégünk idén is részt vett a fesztiválon, az eddigi legnagyobb létszámmal.

  A Bodrogi Cégcsoport már-már hagyományként az idei évben is megjelent a rendezvényen, ahol minden évben a cég kiemelt partnereinek köszönik meg többéves, évtizedes együttműködést egy rendhagyó, egész napos buli keretein belül.

 Cégünk nem csak saját programokban és dekorációban emelkedett ki a résztvevők közül, hanem a körülbelüli 800 fős létszámmal is. Idén először a kereskedelmi ágazat mellett, az összes gyáregység és a kivitelezés is képviseltette magát mind vendégek, mind megjelenés tekintetében.

Gyáregységek részéről, a Woodland asztalosüzem (régi nevén SK kft), Steelland lakatosüzem, Aluland nyílászáróüzem, valamint a Carboland hőszigetelésgyártó üzem jelent meg. Mind a négy egység igen komoly vendéglétszámmal, molinókkal, fotófallal és óriásléggömbbel tűnt fel. A gyáregység mellett a szegedi, csongrádi és hódmezővásárhelyi kivitelezés is jelen volt, és természetesen nem feledkezhetünk meg az egész vendéglátást lebonyolító Glorius hotel-ról is, aki szintén a Bodrogi Cégcsoporthoz tartozik.

70592840_929874344051328_1402241096259469312_o.jpg

Programok tekintetében sem volt hiány… a közel 600 fős vendégsereg igazán izgalmas programokat és sztárvendégeket kapott az ízletes halászlé, sült hal és túróscsusza mellé. A nap folyamán, a Tiszán hajóztak partnereink, ahol többek között megtekinthették, a már Bodrogi Bau köntösben lévő, felújítás alatt álló Móra Ferenc múzeumot. A hajókázás mellett Dj gondoskodott a vendégek hangulatáról, akik a koktélteraszon beszélhették meg jövőbeli terveiket. A délutánt két válogatott kézilabdázó megjelenése koronázta meg. Nagy László, aki a Carboland hőszigetelés reklámarca és jelenleg a veszprémi csapat sportigazgatója, egykori csapattársával, a most már Pick Szeged színeiben játszó Mikler Rolanddal látogattak ki a Bodrogi Bau sátrába. Természetesen több száz fotó is készült a válogatott játékosokkal. (Nagy László idén vonult vissza.)

70069611_929875100717919_1320137698270248960_o.jpg

  A Bodrogi Cégcsoport e rendezvénnyel köszönte meg partnereinek az előző év munkáját és együttműködését. Üzemeink és kereskedelmünk folyamatos fejlesztése és bővülése miatt, 2020-ban újabb látogatói rekordot tervezünk a Bodrogi sátorba!

Bekukkanthattunk a látogatók elől bezárt Móra Ferenc Múzeumba, sajtó képviselőinek ugyanis ismét megmutatták, hol tart az ikonikus épület felújítása. Az állványerdőt látva egyértelmű volt, javában zajlik a homlokzat és a nyílászárók korszerűsítése.

 

 Januárban zárták be a múzeum épületét, lebontották a kiállításokat, majd nyár elején adták át a munkaterületet a Bodrogi Bau Kft. munkatársainak. A kivitelező június 13-án kezdte meg a kultúrpalota korszerűsítését. A sajtó képviselőit július közepén invitálták meg egy bejárásra, akkor beszámoltunk arról, hogy már felállványozták a homlokzatot, ugyanis erre a külső renoválásra a munkaterület átadásától számítva 90 napja van a kivitelezőnek, utána ugyanis kezdődik egy másik beruházás: a Móra park rekonstrukciója, és egymást nem zavarhatja a két kivitelezés. Szerdán egy újabb bejáráson Fogas Ottó múzeumigazgató úgy fogalmazott, becsomagolták a kultúrpalotát.

– Azt látjuk az ablakainkból, hogy verik le a külső vakolatot és csiszolják az ablakainkat, vagyis zajlik a homlokzat felújítása teljes erővel. Bent nagyon sok változás van, a több mint 120 éves épület egyik leglátványosabb átalakítása már meg is történt: a födémet áttörve készült el az a lépcső, mely a bejárati csarnokból közvetlenül elérhetővé teszi majd az alagsori látványtárakat, Megépítették a pincébe vezető lépcsőt, így már közvetlenül az épületből megközelíthetőek élménytáraink – mutatta meg az igazgató
A leglátványosabb elem a kilátó lesz, amelyet félkörívben helyeznek el, épületen belül pedig szintén zajlanak a munkálatok a leendő új kiállítások tereiben.

- Az épület belsejében a szakipari munkákat hamarosan elkezdik munkatársaink, közel ötvenen dolgoznak itt. Ebben a térben ahol állunk, speciális nagy értékű festményeket is kiállíthatnak majd, ugyanis komoly légtechnikai berendezéseket szereltetünk majd be – részletezte Bodrogi Ferenc, a kivitelező cég ügyvezetője.

 Az eredeti ütemterv szerint január közepéig kell befejezniük a munkálatokat, ez azonban várhatóan csúszni fog. Azt is megtudtuk az önkormányzat munkatársától, hogy szeptember közepén elkezdődik a Móra Park rekonstrukciója, akkor lesz a munkaterület átadás, ám a munkálatokat majd úgy időzítik, hogy a kettő ne zavarja egymást. Már múzeumhoz tartozó szegedi várat is körbekerítették, annak rekonstrukciója is elkezdődött. Az 1896-ban épült Móra Ferenc Múzeum történetének legnagyobb felújítására 1,4 milliárd forintot költenek, nagyobb részt Európa uniós forrásból.

 

Forrás: www.delmagyar.hu

Mintegy 400 millió forintból újult meg a makói piac. Az avatóünnepségen nagyon sok makói volt kíváncsi, milyen is lett a vásártér. A rendezvény végén galambot röptettek, és minden résztvevő kapott egy csomag ünnepi díszbe öltöztetett fokhagymát.
 
 
 – Megtiszteltetés, hogy ilyen sokan kíváncsiak a megújult makói piacra. A városi piac fejlesztése lokálpatrióta kötelességünk és felelősségünk is – mondta beszéde elején Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere. Kiemelte, a fejlesztést még 2014-ben kérték a makói gazdák.
 piack2.jpg

– A piac a legfőbb közösségi találkozási helyünk. Lázár János országgyűlési képviselővel és városi képviselőtársaimmal kerestük meg azt a forrást, ami lehetővé tette a beruházást

– tette hozzá a polgármester. A Területi Operatív Programból 250 millió forintos pályázati forrást nyert Makó önkormányzata. Ez az összeg azonban kevésnek bizonyult, mivel az igencsak elavult közműveket is ki kellett váltani. Ezért a város további 150 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez, ami így bruttó 400 millió forintból valósult meg.
 

Farkas Éva megköszönte a makóiaknak, hogy a munkálatok idején türelmesen várták a fejlesztés befejezését. A támogatói szerződést a város 2018 februárjában írta alá. A közbeszerzési eljárás után 2019. február 20-án kötötték meg a nyertes kivitelezővel a szerződést.

A fejlesztés során kiváltották a közműveket, kétharmadával bővítették a fedett vásárlóteret. A piac megszépült, a bejárata pedig illeszkedik Makovecz Imre örökségéhez. A makói piac XXI. századi körülmények között, európai színvonalon fogadja az árusokat és a vásárlókat.

 

– Gazdaságélénkítés szempontjából is rendkívül fontos a piac, a 27 pavilonban 20 vállalkozó, mintegy 200 őstermelő, 100 helyhez kötött árusító használja napi, vagy heti rendszerességgel. Ezért is tartottuk rendkívül fontosnak a fejlesztését

– fogalmazott a polgármester.

Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, ebben a ciklusban kiemelt feladat volt a közösségi életterek létrehozása. Példaként említette a fürdőfejlesztést, az új könyvtár felépítését, a Csipke sori üzletsor felújítását és ebbe a sorba illeszkedik a városi piac felújítása is.

 Lázár János országgyűlési képviselő nem tudott részt venni a rendezvényen. Szavait a polgármester tolmácsolta a makóiak felé. Lázár János üzenetében kiemelte, a piac nemcsak árusító hely egy település életében, hanem közösségi tér is. Ahogy a görögök nevezik agóra, és ahogy a rómaiak mondták, fórum.

 

– Olyan hely, ahol egy település polgárai találkozhatnak, ahol üzletet, békét, vagy szövetséget köthetnek egymással. Ezért olyan fontos számunkra, hogy milyen egy közösség piactere. Minél inkább polgárhoz méltó ez a tér, annál jobban, hatékonyabban támogatja az előbb idézett kettős funkciót

– írta a levélben. Lázár János hangsúlyozta, Makó az elmúlt időszakban egyre polgáribb várossá vált. Olyan településsé, amely egyszerre képes fejleszteni a település infrastruktúráját és annak közösségi életét is.

 

Forrás: www.delmagyar.hu

 

 Több mint egymilliárd forintos beruházással bővíti polisztirol szigetelőhab-gyártó kapacitását Szegeden a Bodrogi Bau Kft. - tájékoztatta az építőipari cég az MTI-t.

 

    A közlemény szerint az év végéig megvalósuló fejlesztést 497,2 millió forintos uniós és hazai támogatás teszi lehetővé.  A vállalkozás szegedi Szatymazi utcai telephelyén két új üzemcsarnokot épít, ahol a szigetelőhab-gyártás technológiai- és kapacitás-fejlesztése valósul meg.

   Az első csarnokban telepítendő gépsor alkalmas expandált polisztirol szigetelőanyag blokkok gyártására, feldolgozására. A berendezés a beadagolt alapanyag - granulátum - szárítását, előhabosítását, majd pihentetését követően azokat egyszerű hasáb alakú végleges blokkformába tölti, és felgőzöli. Az előhabosított termék a gőz hatására felveszi a blokk alakját. A vákuumos hűtést és a stabilizálást követően automatika segítségével távolítható el a késztermék, amelyet a második csarnokban előkészítik a további munkálatokra, pihentetik, méretre darabolják és csomagolják.

  

 

  A projekt része termelés-irányítási, termelésprogramozási rendszer bevezetése is.

A hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. 1996-ban alakult. A vállalkozás öt telephellyel rendelkezik Hódmezővásárhelyen, illetve számos fióktelepe van Szegeden, Csongrádon, Szentesen, Békéscsabán, valamint Budapesten. A cégcsoport építőiparikivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel foglalkozik. Tulajdonosként asztalos üzemet működtet, a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak.

 

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Bodrogi Bau Kft. értékesítésből származó nettó árbevételét a 2017-es 5,211 milliárd forintról tavaly 7,371 milliárd forintra növelte, miközben az adózott eredménye 255,7 millióról 879 millió forintra emelkedett. A cég átlagos foglalkoztatotti létszáma a 2017-es 167-ről tavaly 202-re bővült.

 

Forrás: www.napi.hu