Töltés...

A Bodrogi család tagjai vágták át a szalagot Szegeden, a hőszigetelő- és nyílászárógyár avatóján. A Bodrogi Bau Kft. egymilliárd forintból épült két új üzeme teljes kapacitását elérve 50 új munkahelyet teremt.

 

 

– Amint a két új üzemegységünk teljes kapacitással működik, 50 új munkahelyet is teremt az eddigi 200 fős létszámon túl. Ebből már majdnem húszan munkába is álltak, mert egy műszakban indítottuk a gyártást – mondta terveikről az új hőszigetelő- és nyílászárógyár avatóján Bodrogi Csaba. A Bodrogi Bau Kft. értékesítési vezetője hozzátette, a kereslettől függően bővítenek. Szegedi vállalkozás lévén helyben keresnek és találnak is munkaerőt.

A hőszigetelőket a hazai piacra szánják, az ajtókat és ablakokat pedig a magyar és szomszéd országokbeli vásárlóknak. Mivel építéssel és építőanyag-kereskedéssel foglalkoztak, a most egyre bővülő építőipari piacon biztosítottnak látják a magas színvonalú, ugyanakkor elérhető árú termékeik jövőjét.

– Több mint 25 év után a szegedi Bodrogi Bau újabb mérföldkőhöz érkezett. Családi tervezőirodából építő- és építőanyag-kereskedő vállalkozássá fejlődtünk, most pedig gyártótevékenységbe fogtunk – összegezte a cég történetét Bodrogi Ferenc. Az ügyvezető igazgató hozzátette, egy év alatt készültek el az üzemcsarnokok, és szerelték fel azokat a legkorszerűbb technológiával. Ehhez a több mint egymilliárd forint értékű beruházáshoz a saját erő mellé kapacitásfejlesztésre közel félmilliárd forint uniós forrást is megpályáztak és nyertek. Működésükkel kapcsolatban hangsúlyozta: hulladék- és selejtmentes. Mindent újrahasznosítanak. Terveikben két újabb gyártóüzem létrehozása is szerepel.

Maximalizmusát hangsúlyozta a magyar és spanyol bajnok terméknagykövet is, amellyel csapatának teljesítményéhez hozzájárul, miközben a családjának is a legjobbat igyekszik nyújtani. A szegedi céggel és a termékeivel először a Balatonnál épülő házuk révén került kapcsolatba.

Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester köszöntőjében kiemelte, több nagyvállalkozás és sok kis cég mellől hiányoznak Szegedről a középvállalkozások. A Bodrogi Bau ezt a nagyságrendet érte el negyedszázados tevékenysége során. B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő kiemelte, az az uniós támogatási forrás, amelyből a cég részesült, a munkahelyteremtés mellett a gazdaságfejlesztést segíti. Ebből a keretből a megyei és szegedi cégek az országos átlagon felül nyertek el. Jelenleg 342 győztes vállalkozás kap innovációs támogatást Szegeden. Ezek összesen 115 milliárd forintos beruházást valósítanak meg közel 93 milliárdos támogatással.

Az ünnepség végén Kondé Lajos, a Szeged–Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke áldotta meg a gyártócsarnokokat és a vállalkozás dolgozóit.

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!