Pályázat
Pályázatok Pályázataink megtekintése...
Otthonfelújítási támogatás
Otthonfelújítási támogatás ügyintézése

3 milliós otthonfelújítási támogatás – Hogyan költsük el okosan?

Január 1-től indul az állam otthonfelújítási támogatása, melynek keretében a kormány átvállalja a költségek felét, legfeljebb 3 millió Ft-ig.

Érdemes már előre tervezni, hogy pontosan mire vegyük fel ezt a támogatást, hiszen nem csak meglévő ingatlanunk felújítására, korszerűsítésére vehetjük fel, de újonnan épülő ingatlanok esetén is élhetünk a lehetőséggel.

Az Európai Unió területén 2020 után már csak „közel nulla” energiaigényű épületek épülhetnek. Ahhoz, hogy megkapjuk az építési engedélyünket, az egyik legfontosabb tényező, hogy otthonunk megfeleljen az új energiahatékonysági követelményeknek.

Ezt pedig nagy mértékben a jól megválasztott hőszigetelőanyaggal tudjuk teljesíteni. Manapság a családi-, és középületek külső falát az esetek 80 %-ban expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagokkal (EPS) szigetelik, Az expandált polisztirolhab hőszigetelő anyagok az épület minden felületén hatékony hőszigetelést eredményeznek.

Az EPS anyagok tulajdonságairól és a hőszigetelés fontosságáról Bodrogi Csaba, a CARBOLAND hőszigetelő anyag gyárunk ügyvezető helyettese válaszolt a gyakran felmerülő kérdésekre.

Miért jobb az EPS, mint bármely másik ismert hőszigetelő anyag?

Mindenkinek más tényező számít, amikor hőszigetelést választ. Mi sosem kommunikáljuk, hogy miért vagyunk jobbak másnál, egyszerűen csak kiemeljük az előnyeinket. Az egyik legfontosabb, hogy az EPS a kedvező ára mellett jelentős hőszigetelő képességgel rendelkezik, környezetvédelmi szempontból pedig verhetetlen a legtöbb alternatív megoldással szemben. Kellően szilárd anyag, nedvességre kevésbé érzékeny és rendkívül egyszerű a kivitelezése.

Idővel hogyan változik az anyag hőszigetelőképessége?

Az EPS termékeket zártcellás szerkezetű polisztirol gömbök alkotják, melyekben levegő található. Ennek köszönhető az anyag hőszigetelőképessége. Mivel a levegő zárt térben helyezkedik el és nem tud eltávozni a cellákból, ezért az EPS hőszigetelő képessége az idő múlásával nem csökken.

Mennyi idő alatt térül meg egy épület hőszigetelése?

Ha azt vesszük, hogy mennyit takarítunk meg hó végén, akkor az minden épület esetén változó, hiszen függ például a nyílászárók állapotától is. Ez lehet pár ezer, de akár több százezer Ft is havonta. Ezért inkább számoljunk máshogyan. Egy átlagos családi ház esetén a beruházás mértéke 1,5-2,5 millió Ft, azonban az ingatlan értéke akár 15%-kal is megnőhet, így a hőszigetelés hozadéka akár több millió forint is lehet. Ebből kiindulva a befektetésünk már meg is térült.

Amennyiben szeretné Ön is hőszigeteléssel felújítani otthonát, tájékozódjon a lehetőségekről és kérjen ajánlatot kollégáinktól.

www.carboland.hu