Pályázat
Pályázatok Pályázataink megtekintése...
Otthonfelújítási támogatás
Otthonfelújítási támogatás ügyintézése

Átadásra került a megújult Móra Ferenc Múzeum - Beszámoló a megnyitóról!

Több mint 1,5 évvel ezelőtt kezdtük meg a munkálatokat a szegedi Móra Ferenc Múzeum épületén, ahol teljeskörű felújítást végeztünk kívül- és belül egyaránt.

A kultúrpalota homlokzata újra úgy fest, mint hajdanán 1896-ban, azonban belülről egy modernebb kép tárulkozik elénk, sok-sok újdonsággal és interaktív megoldással. A múzeum tetején található kilátóból pedig csodálatos panoráma nyílik Szegedre, a Tiszára és a Dómra. Nem a múzeum felújítása volt az egyetlen projekt, a vár is új köntösbe öltözött. Mindkét munka során sok-sok újdonságra lehetnek figyelmesek a kilátogatók, az egyik legfontosabb, hogy számos interaktív eszközt építettünk be, ezáltal a látogató is a kiállítások részévé válhat. Bodrogi Ferenc, a Bodrogi Bau Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte a kommunikáció és csapatmunka fontosságát, mely a kivitelezők, tervezők és a múzeum dolgozói között jött létre és tökéletesen működött.

Az ünnepélyes átadáson Bodrogi Ferenc a múzeum eredeti kulcsát bocsátotta rendelkezésére Dr. Botka László polgármesternek, aki átadta az épületet a szegedi polgároknak. Fogas Ottó, a múzeum igazgatója dicsérte a 20 hónapos munka végeredményét és megemlítette, hogy most már méltó helyszíne lesz a múzeum nagynevű, nemzetközi kiállítások lebonyolítására. A külső park rész is megújul, mely pár hónapon belül egy új szökőkúttal (melyet a szegediek szavazhattak meg) kerül majd átadásra.

Ezúton szeretnénk megköszönni Mindenkinek, aki részt vett a sikeres projektben, külön megköszönve a Bodrogi Bau Cégcsoportunk dolgozóinak, akik kiváló munkát végeztek.