Pályázat
Pályázatok Pályázataink megtekintése...
Otthonfelújítási támogatás
Otthonfelújítási támogatás ügyintézése

A Bodrogi Bau Kft. kereskedelmi épületének energetikai korszerűsítése

„A Bodrogi Bau Kft. kereskedelmi épületének energetikai korszerűsítése”

támogatást igénylő Bodrogi Bau Kivitelező, Tervező, Kereskedő és Szolgáltató Kft. 1996-ban alakult. Tulajdonosai magyar állampolgárságú, magánszemélyek, akik egyben a társaság ügyvezetői is. A társaság székhelye 6800 Hódmezővásárhely, Mátyás utca 38. sz. alatt található. Ezen kívül további 4 telephellyel rendelkezik a cég Hódmezővásárhelyen, illetve számos fióktelepe van Szegeden, Csongrádon, Szentesen, Békéscsabán, valamint Budapesten. A vállalkozás fő tevékenysége Lakó- és nem lakó épület építése (TEÁOR: 4120'08). A vállalkozás tevékenységi köre négy fő részből áll: építőipari kivitelezés, építőanyag feldolgozással kapcsolatos beszállítói tevékenység, építőipari termék kereskedelem és tervezés.

A fejlesztéssel érintett épület kis- és nagykereskedelmi funkciót lát el, a szükséges kereskedelmi, irodai és szociális helyiségekkel. Energetikai paraméterei mind a határoló szerkezetek, mind az épületgépészeti rendszerek tekintetében korszerűtlenek voltak, a jelenlegi követelményektől messze elmaradtak. A hazai és európai uniós klímavédelmi célokkal összhangban az épület primerenergia fogyasztásának és károsanyag kibocsátásának csökkentése, valamint a megújuló energia kapacitásának növelése indokolt volt. Az épület fejlesztést követően (nyílászárók cseréje, fűtési- és légtechnikai rendszerek korszerűsítése, hőszigetelés megújuló energetikai fejlesztés napelemrendszer telepítésével, valamint hőszivattyúval) elkészített energetikai minőségtanúsítvány alapján az épület energetikai minőség szerinti besorolása: CC (korszerű). Ezzel jelentős primer energia fogyasztás és ÜHG-kibocsátás csökkenés érhető el.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 33.196.500 Ft. A visszatérítendő hitel összege: 33.196.500 Ft.

Támogatás mértéke: 45 %

Projekt befejezése: 2020.09.29.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.1-8-4-4-16-2018-00361

Kedvezményezett:

  • Bodrogi Bau Kft.
  • Székhely: 6800 Hódmezővásárhely, Mátyás u. 38
  • Megval. helyszín: 6800 Hódmezővásárhely Hódtó utca 21.

Támogató:

  • Pénzügyminisztérium
  • 1139 Budapest Váci út 83.