Pályázat
Pályázatok Pályázataink megtekintése...
Otthonfelújítási támogatás
Otthonfelújítási támogatás ügyintézése

ÚJ GYÁRTÓCSARNOK LÉTESÍTÉSE TECHNOLÓGIAI ESZKÖZÖK BESZERZÉSÉVEL A BODROGI BAU KFT-NÉL

A támogatást igénylő Bodrogi Bau Kft. 1996-ban alakult. A társaság székhelye 6800 Hódmezővásárhely, Mátyás utca 38. sz. alatt található. Ezen kívül további 4 telephellyel rendelkezik a cég Hódmezővásárhelyen, illetve számos fióktelepe van Szegeden, Csongrádon, Szentesen, Békéscsabán, valamint Budapesten. A vállalkozás fő tevékenysége lakó- és nem lakó épület építése.

A megvalósítási helyszín a Szeged, Szatymazi utca 35. cím alatt található fióktelepünk, ahol két új üzemcsarnok építésével egyrészt polisztirol szigetelőhab-gyártó kapacitásunk további technológiai (Polisztirol hab-gyártó üzemcsarnok: formahabosítás megkezdése, illetve emelt tűzállóságú habtermékek gyártása) és kapacitás-fejlesztése (megduplázása) valósul meg a polisztirol hab szigetelőanyag feldolgozó üzemi technológia bővítése mellett (Polisztirol feldolgozó és megmunkáló üzem: technológiai kezelés, habszabászat, kombinált termékkör kialakítása, csomagolás).

A pályázat keretében az alábbi eszközök kerülnek beszerzésre két új üzemi egység kialakításának céljából:

Csomagológép Expandált polisztirol gyártó és feldolgozó üzemi technológia Az 1. számú új üzembe telepítendő gépsor alkalmas expandált polisztirol szigetelőanyag blokkok gyártására, feldolgozására. A berendezés a beadagolt alapanyag (granulátum) szárítását, előhabosítását (gőzölését), majd pihentetését követően azokat egyszerű hasáb alakú végleges blokkformába tölti, és felgőzöli. Az előhabosított termék a gőz hatására felveszi a blokk alakját (expandálódik). A vákuumos hűtést és a stabilizálást követően automatika segítségével távolítható el a késztermék, melyet 2. számú új üzemi egységünkben technológiailag szabályozott környezetben a további munkálatokra előkészítünk, pihentetünk, méretre darabolunk, csomagolunk.

A projekt keretében sor kerül termelés-irányítási, termelésprogramozási rendszer (IPAR 4.0) beszerzésére.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege

                      497.277.402 Ft.
 • Támogatás mértéke: 48,9%
 • Projekt befejeződött: 2019. december 11.
 • Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-01081
 • Kedvezményezett: Bodrogi Bau Kft.

        Székhely:6800 Hódmezővásárhely, Mátyás utca 38.                      
  
        Megval. helyszín: 6724 Szeged, Szatymazi utca 35. 12585 hrsz.

Közreműködő szervezet: Pénzügyminisztérium

                  1139 Budapest Váci út 83.