Pályázat
Pályázatok Pályázataink megtekintése...
Otthonfelújítási támogatás
Otthonfelújítási támogatás ügyintézése

Világszínvonalú fejlesztés Szegeden, EPS hőszigetelő anyag gyárat bővített a Bodrogi Bau Kft.

Ünnepélyes keretek között avatta fel csütörtök délután a Bodrogi Bau Kft. az ország legmodernebb polisztirol hőszigetelő gyárát Szegeden. A fejlesztésnek köszönhetően nagyobb kapacitással tudnak majd működni, de a környezet védelmét is szem előtt tartják.

Mint Bodrogi Ferenc kiemelte, nagyon fontos mérföldkőhöz érkezett cégük a mai napon, hiszen a Carboland gyártóegységüknek technológiai bővítésére, fejlesztésére, illetve két csarnoképülettel történő bővítése valósult meg.

– Szerencsések voltunk, hiszen ehhez az elképzelésünkhöz, fejlesztésünkhöz sikerült GINOP támogatást elnyerni az Európai Uniótól, illetve a magyar államtól, ennek mértékbe megközelítette az 500 millió forintot, és ezzel együtt tudtuk megvalósítani a több mint egymilliárdos beruházásunkat – mondta el az ügyvezető-igazgató. Mint rámutatott, ennek eredményeképp bővítették a kapacitásukat, amely a támogatásnak a célja is volt, továbbá még magasabb minőségű terméket tudnak ezáltal előállítani.

– Ehhez kapcsolódóan a munkaerő- és létszám-fejlesztésünk már két évvel ezelőtt megvalósítottuk, hiszen akkor valósult meg az első üteme az elképzelésünknek, és akkor indítottuk el Szegeden az EPS hőszigetelőanyag-gyártásunkat. A mostani technológiával egy nagyon magas automatizálással, robotizált technológiával tudunk jóval nagyobb kapacitást produkálni, mint korábban – közölte.

A sajtó érdeklődésére Bodrogi Ferenc elmondta, a termékeket Magyarország egész területén értékesítik, viszont – mint rámutatott – érzékeny a logisztikára, hogy milyen messze szállítják, így az is egy nagy kihívás volt számukra, hogy az országon belül bárhova el tudják juttatni ezeket a termékeket.

Az EPS polisztirol termékeket ajánljuk homlokzati hőszigetelésekre, padlószigetelésre, födémszigetelésre, lapostető lejtésképző hőszigetelésére, dilatációra, beton áttörések kirekesztésére, könnyű betonok adalékaként stb..

– Felmerülhet az a kérdés is, hogy vajon miért kezdtünk el Szegeden EPS hőszigetelést gyártani? Én úgy gondolom, hogy felelősségünk és kötelességünk odafigyelni a környezetünkre, óvni, védeni a Földünket, és ez az általános, vagy ez a messze nyúló gondolat vezetett bennünket oda, hogy foglalkozzunk többet a hőszigeteléssel, hiszen ez egy olyan passzív hővédelmet jelent, amely következtében kevesebb energiafelhasználásra van szükség, akár a hűtésnél, akár a fűtésnél. Túl azon, hogy az otthonokat melegebbé és komfortosabbá teszi, így kevesebb lesz a károsanyag-kibocsátás és így a következő generációknak, a fiainknak, unokáinknak nyugodt lelkiismerettel adhatjuk tovább a stafétát, a zöld, üde Földünket – hangsúlyozta az ügyvezető-igazgató.

A negyvenezer négyzetméteres szegedi telephelyen elhelyezkedő gyártócsarnok avatóünnepségén Nagy László, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes magyar válogatott kézilabdázó, a Carboland hivatalos arca is részt vett, aki örömét fejezte ki a megvalósult fejlesztés kapcsán.

Az est háziasszonya Kiss Ramóna

A szalagvágás résztvevői: Nagy László- Veszprém sportigazgatója, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség férfi szakágért felelős alelnöke Nagy Sándor- Szeged Megyei Jogú Város városfejlesztési alpolgármestere Bodrogi Ferenc- Bodrogi Bau Kft. tulajdonos, ügyvezető igazgató Bodroginé Kókai Gyöngy- Bodrogi Bau Kft. tulajdonos, stratégiai igazgató Ifj. Bodrogi Ferenc- Bodrogi Bau Kft. tulajdonos, kivitelezés vezető Bodroginé Tímár Klára- Bodrogi Bau Kft. marketing vezető Bodrogi Lilla- Ifj. Bodrogi Ferenc és Bodroginé Tímár Klára gyermeke Bodrogi Csaba- Bodrogi Bau Kft. tulajdonos, kereskedelmi igazgató Bodrogi Benedek Csaba- Bodrogi Csaba gyermeke Kocsis Ferenc- Carboland gyáregység vezető Czimmermann András- gyártás kereskedelmi igazgató Hadar Attila- gyárigazgató

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város nevében gratulált és kifejtette milyen fontos a hagyomány és a megújulás, melyet egy kivitelező, kereskedő cég a gyártás fejlesztésével valósít meg. Szeged Megyei Jogú Város egyik célja, hogy a legzöldebb, legegészségesebb magyar nagyváros legyen, ennek érdekében a panelépületek ¾-ét már hőszigetelték. Szegeden jó élni, jó vállalkozni, alkalmas helyszín a fejlesztések megvalósítására, kutatásfejlesztéssel.

Kondé Lajos a Fogadalmi templom plébánosa átadta Ferenc Pápa apostoli áldását a gyárra és a családra egyaránt. Útmutatást adott arra, hogy a teremtett világot védeni és óvni kell!